Bananko u oblatni

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Bananko u oblatni
Ovo je jednostavan i dekorativan rolat kojega ima puno za narezati. Po želji se mogu dodati sjeckani orasi, žele bomboni ili grožđice.

Sastojci

Broj porcija
30
500 gmljevenih petit keksa
250 mlmlijeka
150 gšećera
80 gčokolade za kuhanje
250 gmaslaca
8čokoladnih bananica
2lista oblatne

Priprema

1 Pripremite oblatne

Prvo namočite dvije kuhinjske krpe, iscjedite ih i prekrijte njima oblatne sa svake strane da omekšaju dok pripremate ostalo.


Probajte savinuti, ne smiju pucati, a ne smiju biti ni previše namočene.


2 Napravite nadjev

U jedan veći lonac ulijte mlijeko, pa u to dodajte čokoladu za kuhanje, šećer i maslac.


Stavite to na laganu vatru dok se sve ne istopi i sjedini. Maknite s vatre i u to dodajte mljevene petit keksa. Sjedinite smjesu.


3 Podijelite i premažite

Smjesu odmah podijelite na dva jednaka dijela za dva lista oblatne. Smjesu ravnomjerno rasporedite po listovima oblatne (maže se na glatku stranu).


4 Zarolajte

Vodoravno uz rub poslažite po četiri bananice na svaku oblatnu i zarolajte.


Kada se ohladi, umotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak. Režite nakon par sati.