Germknedle

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Germknedle
Germknedle

Advent je već završio pa ukoliko niste stigli prošetati gradom i kušati specijalitete, uz ovaj recept možete u toplini vlastitog doma napraviti germknedle i razveseliti svoje najmilije. Provjereno nestaju za 15 minuta :)

Sastojci

Broj porcija
8
500 gglatkog brašna
1 paketić suhog kvasca
50 gšećera
2 paketićavanilin šećera
1 žličicasoli
1jaje
60 gmaslaca
600 ml mlijeka
300 mlvode
2 žliceruma
1puding od vanilije
pekmez ili namaz po želji za nadjev
šećer u prahu za posipanje
mak za posipanje

Priprema

1Pripremite glatko tijesto

U posudu stavite brašno, šećer, sol, jaje i maslac.


U šalici s malo mlakog mlijeka pomiješajte kvasac i žlicu šećera pa kada se aktivira i počne pjeniti, dodajte u smjesu.


Prema potrebi dodajte još mlijeka te zamijesite glatko tijesto koje zatim stavite sa strane da se na toplom diže 30 minuta.


2Pripremite umak od vanilije

Dok tijesto raste, pripremite umak od vanilije koji se treba ohladiti.


Jedan puding od vanilije pomiješajte sa 3 žlice šećera i dodajte u vrelo mlijeko. Kuhajte dok se malčice ne zgusne jer krema mora biti tekuća.


3Podijelite tijesto na jednake dijelove

Kada se tijesto udvostručilo, podijelite ga na 8 jednakih djelova i formirajte kuglice.


Dobivenu kuglicu rastanjite u sredini, dodajte pekmez ili namaz po želji pa spojite rubove kako bi tijestom zatvorili sredinu sa nadjevom.


4Kuhajte u vodi

Dobivene okruglice kuhajte u loncu u mješavini 300 ml vode, 300 ml mlijeka i 2 žlice ruma.


Knedle se kuhaju 15 minuta poklopljene.


5Poslužite

Kada su kuhane, knedle izvadite iz lonca i servirajte na tanjur. Prelijte ih kremom od vanilije te pospite makom i šećerom u prahu. Dobar tek!