Prvo pecite lješnjake u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 15 minuta. Za vrijeme pečenja ih barem jednom malo protresite kako bi se ravnomjernije ispekli.
Ogulite ih od ljuske i usitnite pomoću mlinca ili električne sjeckalice.
U malo mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka u loncu pomiješajte sa šećerom i zagrijte do vrenja.
Razmućeni puding postepeno u tankom mlazu ulijte u mlijeko koje ključa, sve vrijeme miješajući pjenjačom.,
Maknite s vatre kad se zgusne.
Odmah u vrući puding umiješajte maslac i Nutellu, pa dodajte mljevene lješnjake i kekse. Žlicom sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.
Pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 1-2 sata, kako bi se smjesa malo ohladila i stegnula.
Iz ohlađene smjese žličicom vadite male hrpice pa ih rukama oblikujte u kuglice jednake veličine.
Oblikovane kuglice slažite na pladanj. Kada ste oblikovali sve kuglice, stavite ih u hladnjak dok pripremate čokoladnu glazuru.
U jedan lončić stavite obje vrste čokolade izlomljene na kockice, maslac i ulje, te zagrijavajte na najmanjoj vatri dok se sve ne otopi i sjedini u glatku i sjajnu glazuru.
Ohlađene kuglice vilicom pažljivo spuštajte u glazuru i uz pomoć žlice ih "okupajte" čokoladom sa svih strana. Pustite da se sa vilice ocijedi što više čokolade pa kuglice slažite na pladanj obložen papirom za pečenje.
Višak glazure stavite u prozirnu vrećicu, odrežite joj vrh pa prošarajte i ukrasite kuglice po želji.
Gotove kuglice stavite u hladnjak kako bi se dobro ohladile i glazura stegnula.