U veliku vatrostalnu posudu ulijte nekoliko žlica maslinovog ulja i dodajte papriku, luk i halloumi sir. Sve zajedno promiješajte lopaticom kako bi rasporedili ulje. Posolite i popaprite.
Pecite 30 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Dok paprika, luk i sir ne porumene na rubovima. Na pola pečenja brzo izvadite iz pećnice i kuhačom sve preokrenite i spriječite da se lijepi.
Sada smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva.
Dodajte rižu, masline i sušene rajčice i promiješajte. Ulijte pasiranu rajčicu, sve dobro promiješajte pa dodajte povrtnu ili kokošju kocku i kipuću vodu.
Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 50 minuta. Otprilike na pola tog vremena, izvadite iz pećnice i opet promiješajte.
Izvadite iz pećnice i umiješajte drugi dio kipuće vode. Sada po vrhu rasporedite narezanu mozzarellu i izmrvljeni feta sir i vratite u pećnicu, nepokriveno, na još 15 do 20 minuta dok se mozzarella ne otopi i ne postane hrskava.
Ukrasite svježim bosiljkom i poslužite.