Buhtle

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
38min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 23min
KompliciranostTežina
Cijena
Buhtle

Jedini recept za buhtle koji će vam ikada trebati :)

Sastojci

Broj porcija
10
500 gglatkog brašna
20 gsvježeg kvasca
60 gšećera
200 mlmlakog mlijeka
2jaja
80 gomekšalog maslaca
1 prstohvatsoli
pekmez, džem, Nutella....

Priprema

1 Zamijesite

Aktivirajte kvasac tako da u mlakom mlijeku koje je dodana žličica šećera ostavite kvasac 10 minuta na toplom mjestu da se uzdigne.


U zasebnoj posudi umutite jaja s preostalim šećerom, omekšalim maslacem, mlijekom, soli i koricom limuna.


Postupno dodajte aktivirani kvasac i brašno. Zamijesite srednje čvrsto tijesto.


Posudu prekrijte krpom i ostavite na toplom 30 minuta.


2 Razvaljajte i punite

Lagano premijesite, razvaljajte, režite kvadrate te punite nadjevom po želji.


Kuglice umočite u ulje, te slažite u posudu za pečenje.


3 Pecite

Peći na 170 stupnjeva oko 40 minuta. Ako počnu previše, tamniti prekrijte ih alu folijom.

Grozdana Robinic
Grozdana Robinic