Žuti kolač s višnjama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Žuti kolač s višnjama by Pixabay Pixabay

Sastojci

Broj porcija
12
5jaja
200 mljogurta
1 prstohvatsoli
250 gšećera
200 mlulja
250 gglatkog brašna
1 staklenkavišanja iz kompota (ocijeđeno)
1prašak za pecivo

Priprema

1 Napravite smjesu

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite snijeg.


Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte pa dodajte ostale sastojke.


Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka gumenom špatulom pa smjesu izlijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje.


Po smjesi rasporedite ocijeđene višnje. Ako želite da ostanu na vrhu, prije posipavanja ih uvaljajte u oštro brašno (da ne potonu da dno tijekom pečenja).


2 Ispecite

Pecite na 185 stupnjeva 45 minuta, provjerite čačkalicom.


Ohladite pa posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.