Tjestenina s 4 vrste sira

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s 4 vrste sira by youtube
Tjestenina s 4 vrste sira
Donosimo vam recept za istinske ljubitelje sira. Naša je preporuka da koristite parmezan, tilzit, emmentaler i gorgonzolu, no ovo jelo će biti izvrsno i sa sirevima po vašem izboru.

Sastojci

Broj porcija
4
350 gpenne tjestenine
150 ggorgonzole, nasjeckane
100 gemmentalera, nasjeckanog
100 gtilzita, nasjeckanog
100 mlmlijeka sobne temperature
6 žlicanaribanog parmezana
15 gmaslaca

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu u otprilike 3 l slane vode. Stavite otprilike 30 g soli – 10 g po litri.


2Rastopite maslac i sireve

Dok se tjestenina kuha, u većoj tavi, na slabijoj vatri, rastopite maslac pa dodajte sireve (osim parmezana). Dodajte i mlijeko i cijelo vrijeme miješajte kako bi vam smjesa sa sirom ostala glatka.


3Dodajte tjesteninu

Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte nešto vode od kuhanja. Ubacite u tavu s rastopljenim sirom i dobro izmiješajte. Dodajte parmezan i još jednom izmiješajte. Ako vam se čini da je sve skupa pomalo suho, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.


4Poslužite

Poslužite toplo, a ako želite, možete malo i popapriti.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi