Kvasac pomiješajte sa šećerom i toplom vodom. U tu otopinu usipajte brašno i sol. Dobro promiješajte da se dobije homogeno tijesto (nije toliko važno tvrđe ili mekše). Ja promiješam 2 minute kuhinjskim robotom.
Tijesto preselite u kalup, koji ste prethodno pobrašnili, u kojem će se peći.
Stavite 30-60 minuta na toplo da se tijesto digne.
Kad se udvostruči, pokrijte alu folijom i stavite u hladnu pećnicu.
Upalite pećnicu 60 minuta, 190 stupnjeva.
U pećnici će se tijesto još malo podići, folija neće dozvoliti presušivanje.
Nakon 50 minuta uklonite foliju da se stvori korica (ja upalim i cirkulaciju zraka) i pecite još 10 minuta.
Izvaditi kruh iz pećnice, ostavite u kalupu i prekrijte krpom. Kad se ohladi, izvadite iz kalupa. Ponekad kalup obložim papirom za pečenje da se ne primi, ali i bez papira se može lako izvaditi bez problema kad odstoji.