Tjestenina s gljivama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s gljivama
Tjestenina u kremastom umaku s gljivama nadjevena hrskavim pršutom je najbolja topla.

Sastojci

Broj porcija
2
230 gtjestenine po izboru
230 ggljiva (portobello), nasjeckanih
4 kriškepršuta
30 gmaslaca
2 češnjačešnjaka, nasjeckana
80 mlbijelog vina
240 mlslatkog vrhnja
120 mlpovrtnog temeljca
1 žlicabalzamičnog octa
Sol i papar
Parmezan, za posluživanje

Priprema

1 Pripremite sastojke

Tjesteninu pripremite prema uputama na pakiranju. Maslac rastopite na srednje jakoj vatri u većoj tavi. Dodajte gljive, češnjak i pršut te pirjajte 5 do 10 minuta dok gljive ne posmeđe.


2 Dodajte preostale sastojke i pustite da zakuha

Dodajte vino, slatko vrhnje, temeljac i balzamični ocat te ostavite da zakuha. Pustite da kuha 10-ak minuta dok se umak ne zgusne po vašem ukusu. Posolite i popaprite po ukusu.


3 Poslužite

Razdijelite tjesteninu na tanjure, prelijte umakom i posipajte parmezanom. Poslužite i uživajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.