Reform torta s lješnjacima

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Reform torta s lješnjacima
Reform torta s lješnjacima
Reform torta s lješnjacima
Reform torta s lješnjacima
Reform torta je klasik među tortama, ne sadrži brašno, a s lješnjacima je još ukusnija.

Sastojci

Broj porcija
10

Kora

9bjelanjaka
150 gšećera
250 gpečenih nasjeckanih lješnjaka

Krema

9žumanjaka
120 gšećera
200 gčokolade
1 žličicaruma
120 gmaslaca

Ukrašavanje

200 gtamne čokolade
200 gslatkog vrhnja

Priprema

1 Kora

Najprije na tavici popecite lješnjake i ostavite da se ohlade pa ih nasjeckajte ili sameljite.


Za koru mutite snijeg pa smanjite brzinu i pomalo dodajte šećer da dobijete šaum.


Ručno umiješati lješnjake.


Lim od pećnice obložite papirom za pečenje i namastiti ga.


Istresite smjesu i poravnajte špatulom.


Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva nekih 20 do 25 min.


Pečenu koru izvadite iz lima i odvojiti od papira pa ostavite da se ohladi.


2 Krema

Za kremu žumanjke i šećer pomiješajte i stavite kuhati na paru.


Dodajte nasjeckanu čokoladu i kuhajte dok se ne zgusne.


Dodati rum. U vruću kremu umiješajte maslac.


Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, ali da bude mazivo.


Koru prerežite po dužini na pola pa još i te polovice na pola da se dobiju 4 kvadratne kore.


3 Slaganje

Na pladanj staviti žličicu kreme pa prvu koru koju premažite kremo i tako redom.


Za ukrašavanje otopite čokoladu i vrhnje za šlag, ohladite i umutite da dobijete kremu.


Obložite cijelu tortu i ukrasite po želji.


Prije posluživanja tortu ostavite na sobnoj temperaturi nakon vađenja iz hladnjaka da se opusti.

Gorski kotao
Gorski kotao
Moje ime je Valentina no svi me znaju po nadimku Vanja. Živim u Vrbovskom u Gorskom kotaru, učiteljica sam. Bavim se fotografijom, uređenjem vrta, uzgojem povrća, izradom pekmeza, namaza, likera, sirupa i zimnice. Kuhanje je ljubav, hrana je ono što volim, a naročito kad je spremljena za drage ljude! Recepte skupljam sa svih strana, internet, prijateljice, mama, bakine stare bilježnice... Volim kuhati za obiteljska okupljanja i prijatelje. Kada Gorski kotar zazeleni, vrt postaje mjesto i okupljanja i kuhanja.Volim "starinska" jela, ona koja su othranila generacije. Volim jela koja idu uz tradiciju proslava. Kolači su mi posebna strast jer dok ih pečem, cijela kuća miriši.