Najprije na tavici popecite lješnjake i ostavite da se ohlade pa ih nasjeckajte ili sameljite.
Za koru mutite snijeg pa smanjite brzinu i pomalo dodajte šećer da dobijete šaum.
Ručno umiješati lješnjake.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje i namastiti ga.
Istresite smjesu i poravnajte špatulom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva nekih 20 do 25 min.
Pečenu koru izvadite iz lima i odvojiti od papira pa ostavite da se ohladi.
Za kremu žumanjke i šećer pomiješajte i stavite kuhati na paru.
Dodajte nasjeckanu čokoladu i kuhajte dok se ne zgusne.
Dodati rum. U vruću kremu umiješajte maslac.
Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, ali da bude mazivo.
Koru prerežite po dužini na pola pa još i te polovice na pola da se dobiju 4 kvadratne kore.
Na pladanj staviti žličicu kreme pa prvu koru koju premažite kremo i tako redom.
Za ukrašavanje otopite čokoladu i vrhnje za šlag, ohladite i umutite da dobijete kremu.
Obložite cijelu tortu i ukrasite po želji.
Prije posluživanja tortu ostavite na sobnoj temperaturi nakon vađenja iz hladnjaka da se opusti.