Maslac narežite na listiće i pomiješajte sve sastojke u posudi. Rukama zamijesite tijesto. Na početku će se teško mijesiti, ali čim se malo spoji, prebacite ga na stol i nastavite mijesiti tako da skupljajte mrvice i spajate tijesto.
Mijesite nekoliko minuta dok ne dobijete lijepu kuglu. Ukoliko ga baš ne uspijevate zamijesiti, dodajte u tijesto žlicu vrhnja pa će biti lakše.
Tijesto prepolovite na 2 jednaka dijela i svaki stavite u zasebnu vrećicu.
Jednu polovicu spremite u hladnjak (onu koju ćete utisnuti u dno), a drugu u zamrzivač (onu koju ćete naribati) na 30 minuta.
Dok se tijesto hladi, pripremite kremu.
Stavite grijati pećnicu na 200°C.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Dodajte im jogurt, kiselo vrhnje, brašno, šećer, vanilin i limun šećer. Još kratko sve izmiksajte kako bi se sjedinilo i ostavite sa strane.
Uzmite lim za pečenje u kojem ćete peći pitu i izrežite papir za pečenje tih dimenzija.
Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na masni papir. Lagano ga pobrašnite kako vam se ne bi ljepilo za valjak.
Razvaljano tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestite u lim.
Na tijesto stavite kremu pa je poravnajte.
Maline ravnomjerno pospite pi kremi od jogurta.
Izvadite drugo tijesto iz zamrzivača i naribajte ga na pitu pomoću ribeža s krupnim otvorima.
Pecite oko 35-40 minuta. Pita je gotova kada dobije lijepu zlatno smeđu boju, ovisno o pećnici.