Ima ih na stotinu načina, svi su slični a opet različiti.
Ovaj je s bijelom čokoladom i borovnicama.
Mogu ići i maline.
Jako je jednostavan, brzo se napravi. I što je najbitnije jakoo je ukusan.
Sastojci
Broj porcija
12
Podloga
300 gmljevenih petit keksa
150 grastopljenog maslaca
30 gšećera
8 žlicamlijeka
Ganache
150 mlslatkog vrhnja
200 gbijele čokolade
40 gmaslaca
150 gborovnica
Priprema
Napravite podlogu i dobro je utisnite u kalup.
Na to posložite borovnice i prelijte toplim ganacheom od bijele čokolade, slatkog vrhnja i maslaca (sve se otopi na pari).
Ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se stisne.
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.