Panna cotta s domaćom marmeladom od divljih naranči i mrkve

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Panna cotta s domaćom marmeladom od divljih naranči i mrkve

Recept za panna cottu s domaćom marmeladom od divljih naranči i mrkve iz restorana Bota Šare.

Sastojci

Broj porcija
1

Panna cotta

400 mlvrhnja za šlag
150 mlmlijeka
60 gšećera
½ žličiceekstrakta vanilije
4 gželatine

Marmelada

3 kgdomaćih gorkih naranči
500 gočišćene slatke naranče
sok 2 limuna
600 gdomaće mrkve
500 gšećera

Priprema

1 Napravite panna cottu

U posudu stavite sve sastojke osim želatine i zagrijte, a prije nego što zakuhaju maknite ih s vatre pa dodajte želatinu prethodno zamiješanu u dvije žlice vode.


Sve skupa dobro izmiješajte te ostavite u posudicama na hlađenju.


2 Napravite marmeladu

Naranče dobro operite, zatim ih ogulite i očistite, a četvrtinu kori ostavite za kuhanje.


Očišćene naranče narežite na manje komade, izvadite sve koštice te ih dobro zavežite u gazu.


Očišćene naranče, koru, koštice te mrkvu ubacite u lonac, prelijte vodom toliko da pokrije sve sastojke te kuhajte jedan sat na laganoj vatri.


Maknite s vatre, izmiksajte i dodajte šećer te kuhajte još 30 minuta. Gotov namaz pospremite u sterilizirane teglice, a dio dodajte panna cotti.