Krumpir očistite i ogulite pa stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada se skuha, dobro ga ocijedite.
U krumpir dodajte maslac i malo soli pa izgnječite u glatku smjesu. Dodajte dva jaja i brašno pa umijesite tijesto. Ako je ljepljivo, dodajte još malo brašna.
Tijesto podijelite na jednake dijelove – koju god veličinu knedli želite. Svaki komad tijesta malo spljoštite između dlanova, umetnite šljivu pa zatvorite tijesto, oblikujući knedlu.
Stavite grijati lonac vode i kad proključa posolite. Stavite kuhati knedle i kad voda proključa smanjite vatru i kuhajte 5-7 minuta.
Na tavi otopite malo svinjske masti i pospite mrvicama. Pržite mrvice dok ne dobiju boju pa na to stavite knedle.
Okrećite knedle na mrvicama dok cijele ne budu prekrivene pa ih stavite na tanjure.
Knedle po želji ospite šećerom i poslužite.