Knedle gospođe Ruže

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Knedle gospođe Ruže by Shutterstock Shutterstock

U novoj epizodi emisije Slatka kuharica, naša slastičarka Petra Jelenić bila je u Slavoniji, a gospođa Ruža pokazala joj je kako ona radi knedle sa šljivama.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgkrumpira
100 gmaslaca
400 goštrog brašna
2jaja
sol
šljive
svinjska mast
krušne mrvice
šećer po želji

Priprema

1 Skuhajte krumpir

Krumpir očistite i ogulite pa stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada se skuha, dobro ga ocijedite.


2 Zamijesite tijesto

U krumpir dodajte maslac i malo soli pa izgnječite u glatku smjesu. Dodajte dva jaja i brašno pa umijesite tijesto. Ako je ljepljivo, dodajte još malo brašna.


3 Formirajte knedle

Tijesto podijelite na jednake dijelove – koju god veličinu knedli želite. Svaki komad tijesta malo spljoštite između dlanova, umetnite šljivu pa zatvorite tijesto, oblikujući knedlu.


4 Skuhajte knedle

Stavite grijati lonac vode i kad proključa posolite. Stavite kuhati knedle i kad voda proključa smanjite vatru i kuhajte 5-7 minuta.


5 Pržite krušne mrvice

Na tavi otopite malo svinjske masti i pospite mrvicama. Pržite mrvice dok ne dobiju boju pa na to stavite knedle.


Okrećite knedle na mrvicama dok cijele ne budu prekrivene pa ih stavite na tanjure.


6 Poslužite

Knedle po želji ospite šećerom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.