Sorbet s mangom i marakujom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sorbet s mangom i marakujom by Freepik Freepik

Sorbet s mangom i marakujom je osvježavajuća voćna slastica koja će vam posebno prijati za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Sastojci

Broj porcija
4
3zrela manga, velika
4marakuje
5 listovamente
100 gšećera u prahu
1limeta, iscijeđena
200 mlvode

Priprema

1Ogulite mango

Pomoću gulilice ogulite mango i od koštice odstranite što više pulpe možete. Stavite pulpu u blender.


2Dodajte ostale sastojke

U blender dodajte šećer u prahu, marakuju, listove mente, sok od limete i vodu.


Miješajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i smjesa postane vrlo glatka. Ako se još uvijek osjeća hrapavo, miješajte još malo.


3Zamrznite

Izlijte smjesu u posudu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.


4Vratite u blender

Ostružite smrznuti sorbet natrag u blender. Ako je vrlo čvrst, ostavite ga na sobnoj temperaturi 5-10 minuta.


Miješajte dok ne dobijete kašastu smjesu.


5Ponovno zamrznite

Izlijte natrag u posudu i vratite u zamrzivač na otprilike još jedan sat.


6Vratite u blender

Smjesu ponovno vratite u blender i miješajte dok ne postane kašasta.


Zatim izlijte natrag u posudu i stavite u zamrzivač kako bi se sorbet stvrdnuo, još 1-2 sata.


Sorbet se pokriven u zamrzivaču može čuvati do tri mjeseca.

Napomena

Ako ne planirate odmah jesti sorbet, možete mu dodati par žlica likera s visokim udjelom alkohola. Niža temperatura zamrzavanja alkohola sprječava da sorbet postane previše leden.