Pomoću gulilice ogulite mango i od koštice odstranite što više pulpe možete. Stavite pulpu u blender.
U blender dodajte šećer u prahu, marakuju, listove mente, sok od limete i vodu.
Miješajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i smjesa postane vrlo glatka. Ako se još uvijek osjeća hrapavo, miješajte još malo.
Izlijte smjesu u posudu i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
Ostružite smrznuti sorbet natrag u blender. Ako je vrlo čvrst, ostavite ga na sobnoj temperaturi 5-10 minuta.
Miješajte dok ne dobijete kašastu smjesu.
Izlijte natrag u posudu i vratite u zamrzivač na otprilike još jedan sat.
Smjesu ponovno vratite u blender i miješajte dok ne postane kašasta.
Zatim izlijte natrag u posudu i stavite u zamrzivač kako bi se sorbet stvrdnuo, još 1-2 sata.
Sorbet se pokriven u zamrzivaču može čuvati do tri mjeseca.