Medaljoni od krumpira i brokule

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Medaljoni od  krumpira i brokule
Medaljoni od  krumpira i brokule
Medaljoni od  krumpira i brokule

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgkrumpira kuhanog u ljusci
1brokula kuhana na pari
1veliki crveni luk
2 režnjačešnjaka
malo peršina
3 žlicemaslinovog ulja
100 ggoude sira
100 gchedar sira
1kiselo vrhnje
200 gkrem sira
1jaje
papar i sol po ukusu
Napomena: Koristila sam krem sir s vlascem, ali možete i obični.

Priprema

1 Skuhajte povrće

Krumpir operite, narežite, posolite vodu po želji, dodajte češnjak i skuhajte kao za krumpir salatu, može i malo kraće.


Iznad krumpira stavite cijedilo, u njega natrgane cvjetove brokule, poklopite, stabljiku ubacite u krumpir.


Kratko kuhajte brokulu, oko 10 minuta na pari i odmah prelijte hladnom vodom. Boja je savršeno zelena ostala.


Luk izrežite sitno i kratko prodinstajte na malo maslinovom ulju.


Sve ohladite.


Naribajte sireve.


2 Napravite smjesu, pa oblikujte

Kada se sve ohladilo, krumpir gnječilom usitnite, ne previše (ne treba biti pasirano), brokulu nasjeckajte i dodajte luk.


Ubacite sireve, vrhnje, jaje, malo soli, papra i peršin. Sve zajedno dobro izmiješajte.


Žlicom vadite na papir za pečenje, oblikujte medaljone (oblikovala sam modlom za krafne).


3 Pecite

Premažite svaki s malo maslinovog ulja, pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata.