Krumpir operite, narežite, posolite vodu po želji, dodajte češnjak i skuhajte kao za krumpir salatu, može i malo kraće.
Iznad krumpira stavite cijedilo, u njega natrgane cvjetove brokule, poklopite, stabljiku ubacite u krumpir.
Kratko kuhajte brokulu, oko 10 minuta na pari i odmah prelijte hladnom vodom. Boja je savršeno zelena ostala.
Luk izrežite sitno i kratko prodinstajte na malo maslinovom ulju.
Sve ohladite.
Naribajte sireve.
Kada se sve ohladilo, krumpir gnječilom usitnite, ne previše (ne treba biti pasirano), brokulu nasjeckajte i dodajte luk.
Ubacite sireve, vrhnje, jaje, malo soli, papra i peršin. Sve zajedno dobro izmiješajte.
Žlicom vadite na papir za pečenje, oblikujte medaljone (oblikovala sam modlom za krafne).
Premažite svaki s malo maslinovog ulja, pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata.