Ako niste preveliki ljubitelji agruma, smanjite njihovu količinu ili izbacite, za početak, narančinu koricu i sok, kao i naribanu koricu limuna. Želite li da se više osjeti okus čistog mesa, stavite tek par cijelih režanja češnjaka, grančicu svježeg ružmarina (nauljite je da ne izgori tijekom pečenja) i iscijeđeni sok od pola limuna.
Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Stavite janjetinu u veliki lim za pečenje s kožom prema gore i vrhom oštrog noža napravite mnogo rezova po koži.
U zdjelu stavite origano, ružmarin, češnjak, koricu limuna i naranče, sok od limuna i sok od naranče, maslinovo ulje i sol te izmiksajte štapnim mikserom.
Marinadu žlicom prelijte preko janjetine pa dobro utrljajte rukama.
Ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.
Ulijte prokuhanu vruću vodu u lim za pečenje tako da dolazi otprilike 0.5 cm od dna.
Pecite 1 sat i 40 minuta.
Nakon sat vremena provjerite treba li dodati još vode. Ako primjetite da je meso već počelo jako tamniti, pokrijte ga aluminijskom folijom.
Neposredno prije nego što vrijeme istekne, izvadite janjetinu iz pećnice i provjerite je li pečena po vašem ukusu pomoću kuhinjskog termometra (60°C za slabije pečenu ili 71°C za jače pečenu) ili je probušite nožem i zavirite.
Pečenu janjetinu izvadite iz pećnice, labavo pokrijte folijom i ostavite da odstoji 15-30 minuta, prije nego što je prebacite na dasku za rezanje.