Špecle sa špinatom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Špecle sa špinatom by Shutterstock Shutterstock

Njemačko-austrijski klasik sa špinatom.

Sastojci

Broj porcija
6
500 goštrog brašna
5jaja
100 mlvode
1 žličicasoli

Priprema

1Pripremite tijesto

Sirovi špinat narežite na trakice i izblendajte s vodom. Naravno, možete koristiti i blanširani špinat, tada će trebati manje vode, no nije ga potrebno blanširati.


Umutite jaja sa soli i pasiranim špinatom. Potom polako dodajte brašno i miješajte te eventualno dodajte vode ili brašna po potrebi, malo po malo.


Ako nemate posebnu spravicu za izradu špecli možete ih napraviti i kroz cijedilo sa širokim rupama. Pomoći vam može i preša za krumpir, a u tom slučaju tijesto mora biti malo gušće.


2Skuhajte špecle

U dosta posoljene vode kuhajte špecle dok ne isplivaju na površinu, za to će vam biti potrebno svega par minuta. Ocijedite ih i poslužite uz mesne umake, možete ih staviti i u variva i paprikaše.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.