Sataraš

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Sataraš

Ljeto je lagano na izmaku, a sataraš smo pravili nebrojeno puta. Svako ljeto sataraš je glavno jelo na našem stolu, baš ovako ga pravimo generacijama. Poslužimo uz pire krumpir i fini domaći svježi kruh. Kakvi su to dani bili. Klasično se radi od paprike, luka i rajčice, a dodajete li vi možda koji dodatni sastojak u sataraš?

Sastojci

Broj porcija
4
500 gkrumpira
1veći crveni luk
5 žlicaulja
sol i Vegeta

Priprema

1 Pripremite povrće

Očistite papriku i narežite ju na trakice. Očistite luk i narežite ga na listiće. Rajčicu možete oguliti i narezati na kriške.


2 Pržite i pirjajte

Na zagrijanom ulju prvo pet minuta pržite luk, zatim dodajte papriku i pirjajte desetak minuta. Na kraju dodajte rajčicu, posolite i dodajte žlicu Vegete. Pirjajte dok sva tekućina ne ispari, 10-15 minuta.


3 Skuhajte krumpir

Skuhajte krumpir, dodajte kockicu maslaca, posolite i dobro zgnječite.

Na tanjur stavite pire krumpir, zatim preko njega, vrući sataraš.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)