Pohani smrčci

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani smrčci by Shutterstock Shutterstock
Pohani smrčci by Shutterstock Shutterstock

Smrčci se kao i šampinjoni mogu pohati. Hrskavu šumsku deliciju možete poslužiti za večeru, prilog, ali i kao zamjenu za meso u glavnom obroku.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgsvježih smrčaka
200 gglatkog brašna
200 gkrušnih mrvica
2jaja
200 mlmlijeka
1 lulja za prženje
sol
papar

Priprema

1Očistite smrčke

Svježe smrčke očistite papirnatim ubrusom ukoliko je potrebno.


2Prokuhajte ih

U veći lonac stavite vodu koja treba ključati. Smrčke kratko prokuhajte u posoljenoj kipućoj vodi kako bi malo omekšali.


3Panirajte

Pripremite tri tanjura za paniranje. U jedan stavite brašno, u drugi razmućena jaja s mlijekom, solju i paprom, a u treći krušne mrvice.

Jedan po jedan smrčak stavljajte u brašno, smjesu od jaja pa krušne mrvice.


4Pržite

Panirane smrčke pržite do zlatne boje na zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri.


5Poslužite

Izvadite ih u posudu u koju ste stavili papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.