Počnite s pripremom riže. Uzmite lonac, stavite ga na srednje jaku vatru i dodajte rižu. Prelijte rižu s dvostrukom količinom vode, dodajte malo soli i pustite da zakuha.
Kada voda s rižom proključa, smanjite vatru na nisku, pokrijte lonac i pustite da se riža kuha oko 15-20 minuta, ili dok sva voda ne ispari.
Nemojte miješati rižu tijekom kuhanja.
Dok se riža kuha, pripremite povrće.
Operite brokulu i mrkvu. Brokulu narežite na cvjetove, a mrkvu ogulite i narežite na kolutove ili kockice.
U drugom loncu prokuhajte dovoljno vode da prekrije povrće, dodajte malo soli, a zatim pripremljeno povrće. Kuhajte oko 5-7 minuta, ili dok povrće ne postane mekano, ali još uvijek hrskavo.
Kada je povrće kuhano, ocijedite ga i stavite na stranu.
Rastopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada se maslac rastopi, dodajte ocijeđeno povrće i promiješajte nekoliko puta da se sve dobro premaže maslacem.
Dodajte kuhano povrće na maslacu u lonac s rižom i lagano promiješajte da se svi sastojci spoje. Po potrebi, dodajte soli i papra.