Slanci bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Slanci bez glutena
Slanci bez glutena

Tko može odoljeti mirisnim slancima kao iz pekare?

Sastojci

Broj porcija
10

Slanci

200 mltople vode
150 mltoplog mlijeka
1 vrećicakvasca
1 žlicameda ili šećera
50 mlulja
150 gčvrstog jogurta ili vrhnja
500 gbrašna bez glutena
1 žličicasoli
½ žličicepraška za pecivo
1 žlicaocta

Preljev

2 žlicebrašna
1 žličicasoli
5 žlicahladne vode

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Vodu i mlijeko pomiješajte, dodajte kvasac pa med, ulje i jogurt. Zatim dodajte brašno i sol, a na kraju i prašak za pecivo i žlicu octa.


Sve to žlicom dobro izmiješajte i premijesite rukama u zdjeli. Pokrijte i pustite da se diže oko jedan sat na toplom.


2 Oblikujte

Nakon dizanja premijesite na malo brašna, oblikujte jednake kuglice, a zatim ih formirajte u slance jednakih debljina i dužina.


3 Ispecite

Prebacite ih na pleh i premažite uljem. Pecite 20 minuta na 230 stupnjeva, prelijte slanom smjesom pa vratite u pećnicu na još pet minuta.

Tonkin kutak bez glutena
Tonkin kutak bez glutena