Domaći mlinci bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći mlinci bez glutena by Shutterstock Shutterstock

Kakav bi to Uskrs bio bez pečenja i mlinaca? Imamo recept za mlince bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gbezglutenskog brašna
1 žličicasoli
2jaja
100 mlmlake vode

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Tijesto razvaljajte pa ga zamotajte u deblji valjak.


Valjak režite na komade debljine oko 2-3 centimetra pa svaki komad razvaljajte što tanje i stavite na lim za pečenje.


2 Ispecite

Pecite na 230 stupnjeva, po par minuta sa svake strane dok se ne pojave mjehurići (mlinci trebaju ostati svijetli).


Kada se ispeku, ostavite da se dobro osuše na sobnoj temperaturi. Ako ih nećete odmah kuhati, spremite ih u vrećicu.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️