Bezglutenski mlinci bez jaja

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenski mlinci bez jaja
Bezglutenski mlinci bez jaja

Nema pečenja bez mlinaca, a ovdje je jedan odličan recept za mlince bez glutena i jaja.

Sastojci

Broj porcija
4
350 gbezglutenskog brašna
1 žličicasoli
220 mlmlake vode

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji dvadesetak minuta.


Od tijesta napravite 4 loptice pa svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, na debljinu otprilike 50 mm.


2 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva, a kada se zagrije, smanjite na 230 stupnjeva. U njoj zagrijte lim.


Mlince pecite na obrnutoj strani lima sa svake strane otprilike 7 do 10 minuta. Kada se počnu stvarati mjehurići, mlinci su pečeni.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️