Bezglutenski mlinci iz tave

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenski mlinci iz tave
Bezglutenski mlinci iz tave
Bezglutenski mlinci iz tave
Bezglutenski mlinci iz tave
Bezglutenski mlinci iz tave
Bezglutenski mlinci iz tave

Već sam se okušala u pravljenju domaćih mlinaca od bezglutenskog brašna iz pećnice ali htjela sam biti Još brža pa dijelim s vama receptić za mlince iz tave, gluten free naravno... što ne znači da ih ne možete napraviti i od pšeničnog brašna.

Sastojci

Broj porcija
4
400bezglutenskog brašna (MixB Schar)
1 žličicasoli
1 žlicaulja
230 mlmlake vode

Priprema

1 Pomiješajte sastojke i mijesite

U brašno dodajte sol i ulje, polako dodajte vodu i mijesite.


2 Ostavite da odstoji

Kada dobijete glatko tijesto, pokrijte zdjelu krpom i ostavite da odstoji 10-ak minuta.


3 Formirajte mlince

Napravite valjak od tijesta i režite na komade okvirno 1 cm debljine. Svaki komad razvaljajte na pobrašnjenoj površini.


4 Pripremite tavu

Pripremite roštilj tavu, zagrijte ju na vatri - nije potrebno koristiti mast niti ulje.


5 Pecite

Stavite peći na zagrijanu tavu. Kada se počnu stvarati mjehurići, okrenite mlinac i isto ponovite na drugoj strani. Trebat će vam 2-3 minute za svaku stranu.


6 Ohladite mlince

Pečene mlince stavljajte na krpu da se ohlade. Primijetit ćete da će se brzo osušiti.


7 Pripremite mlince za jelo i zapecite

Potrgajte ih na manje komade, zalijte vrelim temeljcem i pomiješajte s umakom od pečenja. Zapecite na 230°C još 10-ak minuta. Dobar tek!


Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️