Starinska bijela pita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Starinska bijela pita by Shutterstock Shutterstock

Kremasta bijela pita koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Sastojci

Broj porcija
10

Kore

400 gglatkog brašna
150 gmaslaca, omekšalog
1jaje
150 gšećera u prahu
1½ žličicepraška za pecivo
3 žlicekiselog vrhnja

Krema

600 mlmlijeka
6 žlicaglatkog brašna
350 gšećera u prahu
2 paketićavanilin šećera
250 gmaslaca, omekšalog
rum

Priprema

1Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto od svih sastojaka pa ga podjelite na tri jednaka dijela.


Tijesto razvaljajte na papiru za pečenje tako da dobijete 3 kore veličine 25x35 centimetara.


2Ispecite kore

Kore pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 170-175°C, otprilike 15-20 minuta. Kore moraju ostati blijede i najbolje ih je pažljivo pratiti dok se peku kako se ne bi prepekle. Uvijek možete provjeriti jesu li kore pečene tako da ih lagano pritisnete prstom - ako se vrati u prvotni oblik, kora je pečena.


3Pripremite kremu

Skuhajte sve sastojke za kremu osim maslaca.


Kad se krema ohladi, dodajte izmiksani maslac.


4Nanesite kremu

Kremu ravnomjerno rasporedite na dvije kore i poklopite trećom.


Pritisnite i premjestite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se pita stisnula.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.