Kiflice punjene slaninom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kiflice punjene slaninom

Ukusne domaće kiflice punjene dimljenom slaninom.

Sastojci

Broj porcija
22

Tijesto

400 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
110 mlmlijeka
110 mlvode
20 mlulja
15 gsvježeg kvasca
1 žlicakiselog vrhnja

Nadjev

malo dimljene slanine
1razmućeno jaje, za premaz
sjemenke lana, za posipanje

Priprema

1Zamijesite tijesto

U mlakoj vodi i mlijeku otopite svježi kvasac pa sa tom smjesom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto.


Pustite da odstoji 30 min.


2Podijelite tijesto

Tijesto podijelite na tri dijela i oblikujte u loptice.


Svaku lopticu razvaljajte, premažite s malo ulja i narežite na trokutiće jednake veličine.


3Nadjenite tijesto

Nadjenite sitno narezanom dimljenom slaninom.


Oblikujte kiflice pa pustite da stoje 15 minuta.


Kiflice posložite na lim obložen papirom za pečenje.


Premažite razmućenim jajem, pospite sa malo soli i sjemenkama lana.


4Ispecite u pećnici

Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶