Pita s tikvicama i feta sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
29min
Ukupno vrijemeUkupno
44min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita s tikvicama i feta sirom
Pita s tikvicama i feta sirom

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

sol, papar i peršin
100 gsira (feta)

Priprema

1 Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto (voda po osjećaju) i pustite da odstoji pola sata. Pokrijte prozirnom folijom.


Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, pouljite i pustite da opet malo odstoji. U međuvremenu pripremite nadjev.


2 Nadjev

Tikvicu oprati i naribati, malo posoliti i pustiti da odstoji, procjediti. Dodati začine i peršin, promiješati.


Tijesto rukama razvucite, otkinite deblje krajeve, malo pouljite te rasporedite prvo nadjev od tikvica zatim sir.


3 Složite i pecite

Rolajte s jedne i druge strane. Pitu stavite u nauljeni lim za pečenje ili keramičku posudu, pouljite i pecite na 200 stupnjeva 25 do 30 minuta.


Pečenu pitu malo poškropite vodom.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶