Kroasani punjeni smokvama

Vrijeme pripremePriprema
14min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
39min
KompliciranostTežina
Cijena
Kroasani punjeni smokvama
Malo neobična kombinacija, koja je nas oduševila! Preporuka svim ljubiteljima sušenog voća :)

Sastojci

Broj porcija
17

Tijesto

15 gsvježeg kvasca
120 mlvode
120 mlmlijeka
400 gglatkog brašna
2 žlicešećera
1 prstohvatsoli
1jaje

Nadjev

150 gsušenih smokava

Premaz

25 gmaslaca

Priprema

1Zamijesite tijesto

U vodi i mlijeku otopite kvasac.


Od te smjese i s ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 30 minuta.


2Podijelite tijesto

Tijesto podijelite na loptice jednake veličine.


Prvu lopticu razvaljajte na veličinu tanjura, naribajte dio hladnog maslaca ili premažite rastopljenim maslacem.


Razvaljajte drugu lopticu, stavite preko prve i mažite tako maslacem do kraja. Zadnju ne mažite maslacem.


3Usitnite smokve

Sušene smokve sameljite pomoću blendera.


4Pripremite kroasane

Pustite tijesto da još malo odstoji, zatim razvaljajte u jedan veliki krug.


Režite trokutiće te punite nadjevom i motajte kroasane.


Redajte na lim obložen papirom za pečenje, i pustite da opet malo odstoji.


5Ispecite u pećnici

Premažite jajem i pecite na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.


Pečene kroasane po želji pospite šećerom u prahu!

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶