Grčka salata od krastavaca

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Grčka salata od krastavaca by Shutterstock Shutterstock

Grčka salata od krastavaca s mariniranim crvenim lukom i preljevom od grčkog jogurta koji je inspiriran tzatzikijem. Savršen prilog za sva vaša ljetna druženja.

Sastojci

Broj porcija
6
70 gsitno nasjeckanog luka (oko pola glavice srednje veličine)
60 mlmaslinovog ulja
1½ žličicevinskog octa
1½ žličicesušenog origana
3krastavca
250 ggrčkog jogurta
1 češanjčešnjaka, protisnutog
3 žlicesvježeg kopra, nasjeckanog
½ žličicesoli
svježe mljeveni papar
Napomena: Kopar možete zamijeniti i svježim peršinom.

Priprema

1Pripremite marinadu za luk

U maloj zdjeli pomiješajte crveni luk, maslinovo ulje, ocat i origano.


Pustite da se luk marinira na sobnoj temperaturi dok pripremate ostatak salate.


2Narežite krastavce

Krastavce narežite na tanke šnite pa ih stavite u veliku zdjelu za salatu.


3Pripremite preljev

Spojite grčki jogurt, limunov sok, češnjak, kopar, sol i crni papar.


Dodajte krastavcima, zajedno s mariniranim lukom, uključujući i tekućinu od luka. Dobro sve promiješajte i provjerite treba li dodati još soli.


4Poslužite

Salatu možete poslužiti odmah ili je prethodno ohladiti u hladnjaku.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.