Bazgolada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Bazgolada
Bazgolada
Kod mene se svaku godinu radi sok, liker i razne slastice s bazgom. Kad sam kod prijateljice vidjela ovu marmeladu, odmah sam joj rekla ovu godinu radim. Oduševljeni smo i mirisom i okusom...

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgjagoda
300 gšećera
5cvjetova bazge
1 vrećicaželina

Priprema

1 Pripremite

Očistite i izblendajte jagode, dodatjte u njih limun, cvjetove bazge i želin pomiješan s dvije žlice šećera.


2 Skuhajte

Stavite kuhati, kad zakuha dodajte preostali šećer.


Kuhajte oko 5 minuta na laganoj vatri, mješajući i skidajući pjenicu.


3 Prebacite u staklenke

Vruću marmeladu stavite u tople sterilizirane teglice.


Okrenite ih 5 minuta naopačke, zatim vratite u normalan položaj.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.

Ključne riječi