Cheesecake s jagodama u čaši

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s jagodama u čaši by Shutterstock Shutterstock

Ako nemate previše vremena za napraviti klasičan cheesecake, napravite ovaj u čašama. Umjesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće, bilo svježe ili zamrznuto, a možete napraviti i verziju bez voća.

Sastojci

Broj porcija
4

Podloga

100 gintegralnih keksa
100 gkeksa petit beure
100 gmaslaca

Krema

200 mlslatkog vrhnja
400 gkiselog vrhnja
50 gšećera u prahu

Dodatno

500 gjagoda (ili nekog drugog voća)

Priprema

1 Napravite podlogu

Kekse izmrvite rukama, a zatim ih pomiješajte s otopljenim maslacem kako biste dobili podlogu za svoj cheesecake.


2 Napravite kremu

Miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete šlag. Dio šlaga odvojite na stranu (to će ići preko jagoda), a u drugi dio šlaga dodajte šećer u prahu i kiselo vrhnje pa dobro izmiksajte.


3 Složite cheesecake

U čašu prvo stavite nekoliko žličica keksi, zatim žlicu-dvije kreme, sloj jagoda koje ste nasjeckali na sitno i pošećerili, a na kraju i šlag.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.