Brankin kajzeršmarn

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Brankin kajzeršmarn by Branka Šercer Branka Šercer
Brankin kajzeršmarn by Branka Šercer Branka Šercer

Recept Branke Šercer iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4
3žumanjka
200 mlmlijeka
1vanilin šećer
1 žlicašećera
glatkog brašna toliko da je kao gušće tijesto za palačinku
3bjelanjka istučena u snijeg

Priprema

1 Napravite tijesto

Izmiješajte sve sastojke osim snijega od bjelanjaka. Njih na kraju umiješajte laganim pokretima.


2 Ispecite

U veliku tavu stavite maslac i kad se otopi, izlijte smjesu i pecite lagano oko minutu, a zatim 10 minuta u vrućoj pećnici, na 210 stupnjeva.


Kad se napuhne i lagano porumeni, izvadite, pospiajte šećerom u prahu i okrenite da se šećer u prahu karamelizira.


Rascjepkajte vilicom pa kratko na vatri popržite minutu. To je sve, poslužite uz što đelite od dodataka. 


U tijesto prije pečenja možete dodati grožđice namočene u rumu, ali ne morate ako ih ne volite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.