Džem od duda

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Džem od duda by Shutterstock Shutterstock

Ovaj džem ima bogatu tamnu boju i intenzivan voćni okus.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgpotpuno zrelih plodova duda
500 gšećera
sok jednog limuna

Priprema

1Operite dud

Odaberite potpuno zrele plodove duda i dobro ih operite.


2Izgnječite plodove

Stavite dud u lonac za kuhanje pa ga izgnječite kako biste izvukli sok i pulpu.


3Kuhajte džem

Stavite lonac na umjerenu vatru i kuhajte sve dok dud ne postane mekan i pulpa se ne zgusne.


Kada plodovi omekšaju, potrebno ih je pasirati, što je najlakše učiniti pomoću štapnog miksera. Preporučuje se miksati dovoljno dugo kako bi peteljčice bile temeljito razbijene i manje primjetne u džemu.


4Dodajte šećer i limun

Dodajte šećer i limunov sok. Nastavite kuhati smjesu sve dok džem ne postane gust i kada se stavi na plitki tanjur, ne curi.


5Napunite staklenke

Vrućim džemom napunite čiste i zagrijane staklenke, koje zatim odmah zatvorite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.