Morska teća

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Morska teća by Franka Trogir Franka Trogir

Recept iz restorana Franka iz Trogira.

Sastojci

Broj porcija
6
500 ggrdobine
500 gbrancina
200 gškampi
200 gkozica
150 gmakaruna
200 gšalše
100 mlbijelog vina
500 mlribljeg temeljca
400 gkapule
3 režnjačešnjaka
1 prstohvatsjeckanog peršina
1ljuta papričica
130 mlmaslinovog ulja
sol, svježe mljeveni papar

Priprema

Na maslinovom ulju popržite sjeckanu kapulu, zatim dodajte sjeckani češnjak, podlijte bijelim vinom, zatim temeljcem pa dodajte šalšu i ribu.


Kuhajte dok riba ne bude 80 posto gotova i tek onda dodajte škampe, kozice i makarune.


Posolite i popaprite, dodajte ljutu papričicu po želji. Kuhajte dok se tjestenina ne skuha al dente i umak zagusti.


Dotjerajte okuse, pospite svježe sjeckanim peršinom.


Uz ovo jelo dobro pristaje čaša dobrog pošipa ili grka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.