Antonijeve punjene lignje

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Antonijeve punjene lignje by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan i brz recept za punjene lignje chefa Antonija Brajkovića.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgočišćenih lignji
4 režnjačešnjaka
50 mlmaslinovog ulja
1 žlicasvježe nasjeckanog peršina
svježe nasjeckano bilje po želji
100 mlbijelog vina
100 mlvode
10cherry rajčica
100 mlpasirane rajčice
100 gkozica
majčina dušica, sol, papar

Priprema

1 Pripremite krumpir

Narežite krumpir na polovice, prebacite u lim za pečenje, nauljite, posolite, dodajte vino, vodu, izmiješajte i stavite peći na 200°C, 40 minuta.


2 Pripremite umak

Luk popržite na ulju, cherry rajčice narežite na sitno i dodajte luku, dodajte češnjak, malo vina, pasiranu rajčicu i malo vode. Prokuhajte još 5 minuta.


3 Dodajte umak krumpiru

Krumpir ravnomjerno polijte umakom i vratite u ugašenu pećnicu.


4 Pripremite kozice

Na maslinovom ulju popržite kozice, dodajte malo vina i majčine dušice.


5 Napunite i ispecite lignje

Lignje napunite kozicama, nemojte ih puniti do kraja jer će se u pečenju skupiti. Zatvorite ih čačkalicom.


Lignje kratko pržite na ulju sa svake strane, da dobiju laganu koricu, a onda ih prebacite u lim za pečenje, poredajte po krumpiru, posujte svježim peršinom i pecite 5-6 minuta.