Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte nasjeckani komorač, grubo nasjeckani poriluk, nasjeckanu rajčicu, nasjeckanu ljutiku, nasjeckani češnjak i sol. Kuhajte oko 7 minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte 1 žlicu koncentrata rajčice, šafran, sjemenke komorača, crni papar, koru naranče i lovorov list. Kuhajte dok koncentrat rajčice ne potamni, oko 2 minute.
Dodajte bijelo vino i kuhajte dok vino gotovo potpuno ne ispari, oko 2 minute. Dodajte litru ribljeg temeljca, 4 grančice peršina i još malo soli po potrebi.
Pojačajte vatru i pustite da zavre. Zatim smanjite vatru i kuhajte 30 minuta pa nakon toga izvadite lovorov list i stabljike peršina.
Smjesu blendajte do glatke teksture pa procijedite i vratite u tavu. Po potrebi dodajte još soli, a zatim ponovno kuhajte do vrenja.
Zatim dodajte kilogram narezanih fileta bijele ribe, počevši od debljih komada, a završite s najtanjima. Neka riba bude u potpunosti prekrivena tekućinom i kuhajte nekoliko minuta.
Nakon što se riba skuhala, stavite poklopac i ostavite da odstoji 5 minuta. Poslužite u zdjelicama, s nasjeckanim svježim peršinom, uz tostirani kruh i aioli sa strane.