Prženi gavuni

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2min
Ukupno vrijemeUkupno
4min
KompliciranostTežina
Cijena
Prženi gavuni by Shutterstock Shutterstock
Prženi gavuni by Shutterstock Shutterstock

Najdraža marenda petkom. Poslužite ih uz fetu kruha, krumpir salatu, mrvu maslinova ulja, kap limunova soka i uživajte.

Sastojci

Broj porcija
4
500 ggavuna
150 gglatkog brašna
2 žlicekukuruzne krupice
sol
papar

Priprema

1Pripremite gavune

Ribu operite, posušite papirnatim ubrusom. Po želji, odstranite glave.


2Uvaljajte ribe

U većem tanjuru pomiješjte brašno, kukuruznu krupicu, sol i papar.


Ribu pažljivo uvaljajte u pripremljenu smjesu.


3Ispržite gavune

Pripremljene gavune pržite u zagrijanom ulju otprilike 3-4 minute.


4Poslužite

Vruće poslužite pokapane limunovim sokom uz sezonsku ili krumpir salatu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.