Jaje na oko u čaši

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Jaje na oko u čaši

Za sve nas koji ne palimo pećnicu po ovoj vrućini jedan brzi receptić. Ovo je krema koju koristim u kolaču jaje na oko. Zašto ne napraviti samo kremu?

Sastojci

Broj porcija
6
1 vrećicapudinga od vanilije
500 mlmlijeka
3 žlicešećera
1kiselo vrhnje
1 žličicaarome vanilije
3marelice
0,5 vrećicepreljeva za torte

Priprema

1Skuhajte puding


Puding s dodatkom šećera skuhajte prema uputama na pakiranju.


2Pripremite kremu

Dok je puding još vruć, dodajte kiselo vrhnje i aromu vanilije, pa sve dobro izmiksajte.


Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju.


3Složite desert u čaše

Kremu rasporedite po čašama.


Na vrh svake čaše postavite polovicu marelice.


Na kraju, sve prelijte s malo preljeva za torte.


4Ohladite

Prije posluživanja ohladite u hladnjaku najmanje 1 sat.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.