Domaće proteinske pločice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaće proteinske pločice by Shutterstock Shutterstock

Uštedite novac i sami pripremite domaće proteinske pločice. Ove proteinske pločice imaju bolji okus od bilo kojih koje možete kupiti u trgovini.

Sastojci

Broj porcija
10
250 gzobenih pahuljica
36 gproteinskog praha (vanilija ili čokolada)
150 gdatulja bez koštica
80 mljavorovog sirupa
1 žličicaekstrakta vanilije
¼ žličicesoli
200 mlmlijeka (običnog ili biljnog)
85 gtamne čokolade, narezane i otopljene (opcionalno)
230 gtamne čokolade, narezane i otopljene za premaz(opcionalno)

Priprema

1Pripremite posudu za pečenje

Obložite četvrtastu posudu za pečenje dimenzija 20x20 cm ili posudu dimenzija 23 x 13 cm papirom za pečenje i stavite na stranu.


2Usitnite zobene pahuljice

Stavite zobene pahuljice u procesor hrane i usitnite ih tako da dobijete brašno.


3Dodajte ostale sastojke

Dodajte proteinski prah, datulje, javorov sirup, vaniliju, sol, mlijeko i (opcionalno) otopljenu čokoladu.


Miješajte dok se smjesa dobro ne poveže i postane ljepljiva (ali ne previše) na dodir. Dodajte više mlijeka ako je potrebno.


4Ohladite

Prenesite smjesu u pripremljenu posudu i poravnajte pritiskanjem rukama.


Pokrijte papirom i stavite u hladnjak ili zamrzivač da se stisne.


5Oblikujte pločice

Izvadite iz posude i narežite na pravokutne pločice jednake veličine.


Umočite u opcionalnu otopljenu čokoladu za premaz ili jednostavno prelijte otopljenom čokoladom i ostavite da se stvrdne na sobnoj temperaturi.


6Pohranite

Pločice pojedinačno zamotajte u papir za pečenje i čuvajte u hladnjaku.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.