Obložite četvrtastu posudu za pečenje dimenzija 20x20 cm ili posudu dimenzija 23 x 13 cm papirom za pečenje i stavite na stranu.
Stavite zobene pahuljice u procesor hrane i usitnite ih tako da dobijete brašno.
Dodajte proteinski prah, datulje, javorov sirup, vaniliju, sol, mlijeko i (opcionalno) otopljenu čokoladu.
Miješajte dok se smjesa dobro ne poveže i postane ljepljiva (ali ne previše) na dodir. Dodajte više mlijeka ako je potrebno.
Prenesite smjesu u pripremljenu posudu i poravnajte pritiskanjem rukama.
Pokrijte papirom i stavite u hladnjak ili zamrzivač da se stisne.
Izvadite iz posude i narežite na pravokutne pločice jednake veličine.
Umočite u opcionalnu otopljenu čokoladu za premaz ili jednostavno prelijte otopljenom čokoladom i ostavite da se stvrdne na sobnoj temperaturi.
Pločice pojedinačno zamotajte u papir za pečenje i čuvajte u hladnjaku.