Teslina štrudla

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Teslina štrudla by Restoran Žganjer Restoran Žganjer

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

750 gbrašna za vučena tanka tijesta
7 žlicaulja
450 mlmlake vode
1½ žličicesoli
ulje za premazivanje tijesta

Nadjev

1 glavicaluka
1,5 kgkrumpira
500 gšpinata
sol, papar
mast za dinstanje luka
maslac za pošpricati tijesto

Priprema

1 Tijesto

Zamijesite tijesto, nauljite i ostavite sa strane da se odmori. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.


2 Nadjev

Nasjeckajte luk na listiće i prodinstajte ga na malo masti te ostavite da se ohladi, kasniije ga ocijedite iz masti.


Blanširajte špinat, ostavite da se ohladi te ga nasjeckajte. Ogulite krumpir, korijen celera te ih naribajte na ribež za jabuke.


Pomiješajte sve sastojke, posolite, popaprite te sve dobro rukama iscijedite kako biste se riješili suvišne tekućine.


3 Motanje

Zagrijte maslac. Razvucite tijesto na tanko po čitavom stolu.


Rasporedite nadjev po tijestu, pošpricajte s rastopljenim maslacem (ili uljem), te štrudlu zarolajte i stavite u protvon (u koji ste prethodno stavili papir za pečenje).


4 Pečenje

Stavite u pećnicu na pečenje cca 45 minuta.

Restoran Žganjer