Kukuruzni kruh s Dolca

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruzni kruh s Dolca by Shutterstock Shutterstock

Domaći kruh od kombinacije kukuruznog i raženog brašna. Ovaj recept donosi jedinstven okus i teksturu domaćeg kruha uz minimalan napor.

Sastojci

Broj porcija
8
500 gkukuruznog brašna
500 mlkipuće vode
14 gsoli
5 gsvježeg kvasca
100 graženog brašna
150 mlvode, za kvasac

Priprema

1Pripremite brašno

Kukuruzno brašno prelijte kipućom vodom pa ostavite da se ohladi.


Kada se ohladi, bit će grudasto.


2Dodajte ostale sastojke

U ohlađeno kukuruzno brašno dodajte raženo brašno.


Zatim dodajte kvasac koji ste prethodno otopili u vodi.


Tijesto ne treba mijesiti kao klasično dizano tijesto, već ga stišćite šakama prema dolje.


3Oblikujte tijesto

Oblikujte kuglu od tijesta i stavite je na papir za pečenje.


Uzmite posudu koja podnosi visoke temperature s poklopcemi zagrijte je u pećnici na 250°C.


Tijesto prenesite u zagrijanu posudu zajedno s papirom za pečenje.


Kruh prije pečenja premažite mješavinom vode i brašna.


4Pecite u pećnici

Posudu pokrijte poklopcem i stavite peći u pećnicu.


Smanjujte temperaturu svakih 15 minuta za 20°C (prvih 15 min na 250°C, zatim 230°C, 210°C, i na kraju 190°C). Nakon sat vremena, isključite pećnicu i ostavite kruh unutra još 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.