Kukuruzno brašno prelijte kipućom vodom pa ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi, bit će grudasto.
U ohlađeno kukuruzno brašno dodajte raženo brašno.
Zatim dodajte kvasac koji ste prethodno otopili u vodi.
Tijesto ne treba mijesiti kao klasično dizano tijesto, već ga stišćite šakama prema dolje.
Oblikujte kuglu od tijesta i stavite je na papir za pečenje.
Uzmite posudu koja podnosi visoke temperature s poklopcemi zagrijte je u pećnici na 250°C.
Tijesto prenesite u zagrijanu posudu zajedno s papirom za pečenje.
Kruh prije pečenja premažite mješavinom vode i brašna.
Posudu pokrijte poklopcem i stavite peći u pećnicu.
Smanjujte temperaturu svakih 15 minuta za 20°C (prvih 15 min na 250°C, zatim 230°C, 210°C, i na kraju 190°C). Nakon sat vremena, isključite pećnicu i ostavite kruh unutra još 20 minuta.