Slani kuglof od pancete i sira

Vrijeme pripremePriprema
5h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
5h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Slani kuglof od pancete i sira

Mekan, topi se ustima od silnog maslaca... Za isprobati!

Sastojci

Broj porcija
10
330 gsira (Cheddar mature)
500 gglatkog brašna
6jaja
350 gmaslaca sobne temperature
300 gpancete/ špeka na komadiće
20 gsvježeg kvasca
1 žličicasoli
3 žlicemlakog mlijeka za rastopiti kvasac

Priprema

1 Napravite tijesto

Sir i pancetu narežite na komadiće.


U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac prethodno otopljen u malo mlakog mlijeka, sol i jaja.


Izradite. Dodajte maslac na komadiće i opet mijesite.


Na kraju dodajte sir i pancetu i sve mijesite opet.


2 Pustite da se digne

Neka se diže 45 minuta na sobnoj temperaturi.


Onda staviti 2 sata u frižider da se diže. Izvadite i nek se još diže 3 sata.


3 Pecite

Kalup za kuglof namažite maslacem i pobrašnite.


Pecite u već ugrijanoj pećnici na 170°-180°C 45 minuta.


Izvadite i pričekajte 5 minuta pa izvaditi iz kalupa.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog