La fougasse

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
La fougasse

Iz francuske Provanse, odlično pecivo za ljubitelje slanog a hrskavog, mediteranski đir.

Sastojci

Broj porcija
7
400 gglatkog brašna
250 mlmlake vode
3 žlicemaslinovog ulja
12 gsvježeg kvasca
1 žličicasoli
3režnja češnjaka
kapari, masline
ružmarin

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Umijesite tijesto od svih sastojaka s tim da se kvasac u malo vode i brašna 10-ak min prije sam diže.


Dobro umijesite i izradite, pa onda neka se tijesto diže 2 sata.


2 Oblikujte

Tijesto podijelite u 2 dijela za 2 fougassea.


Svaki dio rukom oblikujte u list te nožem napraviti izreze.


Namažite mješavinom ulja i usitnjenog češnjaka.


Stavite kapare, masline, sir, špek/pancetu ili što već želite.


Neka se diže još pola sata.


3 Pecite

U zagrijanu pećnicu na 200°C na dno stavite posudu s vodom kako bi se dobila hrskava korica- isto tako i za baguette ako pravite.


Pecite 15-20 minuta dok fougasse ne dobije lijepu boju.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog