Pijani Izidor

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pijani Izidor

Ovo je jedan stari, stari recept koji stoji godinama u bilježnici. Nisam ga radila 20 godina, A znam da je svaki vikend bio na stolu. Pa ajde da se prisjetimo. Kolač je jako jednostavan i ukusan. P.S. Kome je puno ruma, neka malo razrijedi.

Sastojci

Broj porcija
15

Biskvit

150 gšećera
150 gmaslaca
3žumanjka
100 goraha
50 gglatkog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žlicakakaa
5snijeg od bjelanjaka
marmelada za premaz pečenog biskvita

Krema

200 goraha
3 žlicešećera
200 mlruma

Dodatno

tučeno slatko vrhnje za premaz kolača

Priprema

1 Biskvit

Napravite biskvit i u njega lagano umiješajte snijeg bjelanjaka.


Kolač stavite peći u veći pobrašnjen protvan na 180 stupnjeva na 20 minuta.


Toplog premažite marmeladom.


Preko marmelade dodatjte kremu i na vrh tučeno slatko vrhnje.


2 Krema

Kremu napravite lako. Orahe i šećer polijete s rumom i dobro izmiješate.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.

Ključne riječi