Pomiješajte brašno i maslac, a zatim dodajte i druge sastojke za tijesto. Sve to zajedno zamijesite i stavite u hladnjak na hlađenje.
U zdjeli izmiksajte dva žumanjka, jedno jaje, šećer i Gustin. U poseban lončić stavite mlijeko i vrhnje za kuhanje i kuhajte do vrenja pa dodajte smjesu iz zdjele s Gustinom. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se krema ne zgusne.
Kremi dodajte maslac i sok od limuna i ostavite da se ohladi, a zatim u ohlađenu kremu umiksajte ricottu, šećer i jaje.
Od tijesta odvojite 1/3 koja će poslužiti za prugice, a ostatak tijesta razvaljajte i stavite u kalup od 28 cm. Po tijestu stavite kremu i na nju prugice od ostatka tijesta, a zatim pecite 35 minuta na 180 stupnjeva.
Kada pita bude gotova, ohladite ju i pospite šećerom u prahu.