Crostata della babbaiola

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Crostata della babbaiola
Crostata della babbaiola

Ukusna i osvježavajuća pita s kremom od limuna.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

420 gglatkog brašna
150 gmaslaca
150 gšećera
3jaja
1 žličicavanilije
1 prstohvatsoli

Krema od limuna

350 mlmlijeka
50 mlvrhnja za kuhanje
30 gGustina
2žumanjka
1jaje
40 mlcijeđenog soka od limuna
1 žličicavanilije
1 prstohvatsoli
150 gšećera
20 gmaslaca

Dodatno

200 gricotte
60 gšećera
1jaje

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte brašno i maslac, a zatim dodajte i druge sastojke za tijesto. Sve to zajedno zamijesite i stavite u hladnjak na hlađenje.


2 Napravite kremu

U zdjeli izmiksajte dva žumanjka, jedno jaje, šećer i Gustin. U poseban lončić stavite mlijeko i vrhnje za kuhanje i kuhajte do vrenja pa dodajte smjesu iz zdjele s Gustinom. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se krema ne zgusne.


Kremi dodajte maslac i sok od limuna i ostavite da se ohladi, a zatim u ohlađenu kremu umiksajte ricottu, šećer i jaje.


3 Formirajte i ispecite pitu

Od tijesta odvojite 1/3 koja će poslužiti za prugice, a ostatak tijesta razvaljajte i stavite u kalup od 28 cm. Po tijestu stavite kremu i na nju prugice od ostatka tijesta, a zatim pecite 35 minuta na 180 stupnjeva.


Kada pita bude gotova, ohladite ju i pospite šećerom u prahu.





Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog