Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, mljeveni komorač (ako koristite) i prstohvat soli te promiješajte da se sjedine.
U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, šećer, mlijeko ili jogurt, jaja i ekstrakt vanilije. Mutite dok se potpuno ne sjedini. Na kraju dodajte naribanu limunovu ili narančinu koricu.
"Suhe" i "mokre" sastojke sjedinite u jednoličnu smjesu te je ulijte u prethodno pripremljeni kalup.
Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, a rubovi ne dobiju zlatno smeđu boju, 40 do 45 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu 15 minuta.
Okrenite kolač na rešetku i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.