Banana kruh s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Banana kruh s borovnicama
Slatki kruh. Jedan od omiljenih u našem domu jer volimo borovnice i jer je jednostavan za pripremu.

Sastojci

Broj porcija
6
130 gglatkog brašna
2zrele banane (s crnim flekama)
1 žličicasode bikarbone
1 vrećicapraška za pecivo
1 žličicaekstrakta vanilije
100 gborovnica
1 žličicacimeta
100 mlbiljnog mlijeka
2 žličicejabučnog octa
60 gšećera (kokosovog cvijeta)
100 mlotopljenog kokosovog ulja (ekstra djevičansko)

Priprema

Uliti ocat u mlijeko i ostaviti sa strane.
Uvaljati borovnice u malo brašna i ostaviti sa strane.
Upaliti pećnicu na 180 °C.
Pripremiti kalup za biskvit okvirne veličine 10x30cm. Ubaciti masni papir.
Pomiješati sve suhe sastojke u jednu posudu.
Pomiješati sve mokre sastojke u drugu. Dodati mlijeko i ocat.
Ubaciti mokre sastojke u suhe i dobro sve zajedno izmiksati.
Ubaciti borovnice u smjesu.
Peći sat vremena.
Koristim trik s čačkalicom kako bih se uvjerila da je biskvit pečen.