Ruska pita

Vrijeme pripremePriprema
1h 15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Ruska pita by Shutterstock Shutterstock
Ruska pita by Shutterstock Shutterstock

Ovo nam je jedna od dražih pita, a kombinacija oraha i pekmeza je uvijek top.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

6žumanjaka
100 gšećera
150 gmaslaca
150 goštrog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo

Premaz

6bjelanjaka
150 gšećera u prahu
150 gmljevenih oraha
150 gpekmeza

Priprema

1 Tijesto

Sve sastojke izmiksajte pa rasporedite u lim za pečenje koji ste nauljili i pobrašnili.


Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta.


2 Premaz

Napravite snijeg od bjelanjaka, pa dodajte šećer. Izmutite da nestanu kristalići. Dodajte mljevene orahe.


Premažite napola ispečeni biskvit pekmezom pa kremom od oraha.


Možete i prvo kremom od oraha, a onda žličicom stavljajte malo po malo pekmeza svuda po smjesi.


3 Ispecite do kraja

Pecite sve skupa još 15 do 20 minuta. Pazite da površina ne dobije prejaku boju. Ohladite pa režite.


Napomena: Možete izbaciti pekmez, ili pak premazati polupečeno tijesto pekmezom, pa po tome rasporediti kremu od oraha.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.