Torta od lisnatog tijesta s limun-mascarpone kremom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od lisnatog tijesta s limun-mascarpone kremom
Jednostavna za izradu a bogata okusima

Sastojci

Broj porcija
10
1lisnato tijesto
350 gmascarponea
180 gkiselog vrhnja
2jaja
100 gšećera
40 ggustina
1 prstohvatsoli
vanilija
šećer u prahu za posipanje

Priprema

1 Složite

U nauljen kalup 20 cm promjera stavite tijesto tako da prekriva gornje rubove kalupa.


Sve sastojke za kremu izmiksajte i stavite na tijesto u kalup.


2 Pecite

Pecite 50-55 minuta na 170°C u već ugrijanoj pećnici.


Ako pećnica jače peče, smanjite na 160°C i prekrijte papirom za pečenje.


3 Ohladite

Ohlađeno posipajte šećerom u prahu.


Najbolja je ohlađena.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog